©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Втор претседателски мандат

Вучиќ ќе положи заклетва на 31 мај

Александар Вучиќ победи на редовните избори на 3-ти април со 58,59 отсто од вкупните гласови дадени во првиот круг, потсетува РТС.
 |  инфодеск  | 
Александар Вучиќ

Седницата на која претседателот на Србија ќе положи заклетва пред пратениците за втор претседателски мандат ќе биде одржана на 31-ви мај во Собранието.

Александар Вучиќ на 3-ти април победи на редовни избори со 58,59 проценти од вкупните гласови на граѓаните кои гласале во првиот круг.

Актуелниот претседател својот мандат го започна на 31-ви мај 2017 година, кога свечено положи заклетва.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top