Skip to main content

Епицентарот бил на длабочина од 10 километри

Земјотрес од 5,2 степени ја погоди Хрватска

Жителите на местата околу епицентарот известуваат дека потресот траел околу 10 секунди и дека бил доста силен, пренесува Јутарњи лист.
 |  инфодеск  | 
Земјотрес

Околу 10:45 часот силен земјотрес го погоди Кварнерскиот регион Крк. Според првата проценка на ЕМСЦ, магнитудата б ила 5,2 степени, а се почувствувала низ цела западна Хрватска. Тресењето се почувствувало и во Бања Лука.

Епицентарот на земјотресот бил на длабочина од 10 километри.

Жителите на местата околу епицентарот известуваат дека потресот траел околу 10 секунди и дека бил доста силен, пренесува Јутарњи лист.

Потресот бил почувствуван и во западниот брег на Истра.