©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Програма

Благороднички на ТВМ Телевизија

„Благороднички” руска историска теленовела на ТВМ Телевизија.
 |  Голабовски Крсте  | 

 

„Благороднички” руска историска теленовела на ТВМ Телевизија.

Богато костимирана и снимана на автентични локации, серијата е сместена во 1877 година, кога царска Русија е во војна со Турција, но фокусот е на тогаш надалеку познатиот Институт за девици благороднички, еден вид затворен интернат-гимназија која ја посетуваат исклучиво девојки кои се подготвуваат по матурата верно да ,служат, на царскиот двор…

Софија, Мирјам, Варја, Тата, Асја и Катја се хероините со свои мечти и сништа за понатамошниот живот.

Серијата веднаш по почетокот на емитување минатата есен го привлече вниманието на руското тв гледалиште. Во главните улоги настапуваат Алиса Сопегина, Полина Беленкаја, Евгенија Воѕинскаја, Александер Арсентиев и Иван Колесников, а режијата е на Леонид Белозорович.

.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top