Skip to main content

Мај 8, 2024
Народен театар Охрид

“Госпоѓа Министерка” од Нушиќ во сабота на репертоарот на Народен театар Охрид 

Претставата ќе се игра во малата сала при охридскиот Центар за култура, со почеток во 20:00 часот.

Апр 30, 2024

Шест совети како да ја намалите анксиозноста

Анксиозноста се третира со когнитивна бихевиорална терапија, одредени лекови како редовна терапија, но постојат и неколку начини како самите можете да си помогнете во борбата против истата.

Апр 29, 2024

Предвелигденска „Импровокација“

Предвелигденска „Импровокација“ ќе биде изведена во Центарот за култура „Григор Прличев“ Охрид во петок, 3 мај.

Апр 26, 2024
Народен театар Охрид

Совршен тајминг за премиерата на Народен театар Охрид на нушиќевата Госпоѓа Министерка

“Госпоѓа Министерка” од Бранислав Нушиќ, во режија на Благој Мицевски е најновата премиера на Народен театар Охрид. Постановката на оваа безвременска политички инволвирана комедија на сцената на охридскиот театар се случува во време на изборен процес што ја прави уште поактуелна за публиката.

Апр 25, 2024

Вечерва се отвора изложбата ПЕРИФЕРИИ на дела од меѓународни уметници, инспирирани од Охридското Езеро и неговите жители

Осуммина меѓународни уметници престојуваа во Охрид во април 2024 година како дел од проектот ПРОСПЕР: Прототип за одржливи резиденции на периферии.

Апр 25, 2024

Велигденски концерт на НУ „Охридско лето” со женскиот хор „Менада”

Велигденскиот концерт ќе се одржи на 30 април во црквата „Света Софија” во Охрид со почеток од 20 часот. 

Апр 24, 2024
Народен Театар Охрид

Народен Театар Охрид премиерно ќе ја одигра нушиќевата “Госпоѓа Министерка”

Претпремиерата на претставата е закажана за петок, 26.04.2024 г, со почеток во 20:00 часот, во малата сала при охридскиот Центар за култура. Во сабота, на 27.04.2024, со почеток во 20:00 часот, ќе се одигра премиерата.

Апр 19, 2024

Што е разликата: IQOS ILUMA споредено со претходната генерација IQOS уреди?

На македонскиот пазар неодамна пристигна технолошки најнапредниот уред за загревање – IQOS ILUMA, што користи технологија за индукциско загревање, а истражувањето што го спроведе Филип Морис покажува дека IQOS ILUMA пружа подобрено корисничко искуство.