Skip to main content

Ѓуле од „Ван Гог“ сака стан во Охрид

Фронтменот на српската рок група „Ван Гог“ Звонимир Ѓукиќ-Ѓуле е воодушевен од убавината на Охрид.

 |   | 
Dzule
Ѓуле
Фронтменот на српската рок група „Ван Гог“ Звонимир Ѓукиќ-Ѓуле во својата кариера  неколку пати гостувал во Охрид. Воодушевен од охридската архитектура, традиција, кујна и од езерото Ѓуле посакал да има свој стан на брегот на Охридското езеро и почесто да доаѓа со сопругата и со синот.

Dzule
Организаторите на рок фестивалот “Самр скрим” ,”Нова икс идеја”, потврдиле дека белградскиот рокер се распрашувал за цената на охридските станови и побарал од нив да му препорачаат добро место. Тие му го препорачале луксузниот комплекс “Парк палас”.
„Ван Гог“ ќе настапи во рамките на  “Самр скрим” фестивалот кој ќе се одржи на 31 јули на плажата “Парк” а Ѓуле по настапот планира да си пазари стан.
Е па Г-не Звонимир Ѓукиќ, добредојдовте во Охрид.

{loadposition content9}