Skip to main content

Кафето пијте го во два, а вежбајте во четири часот

Тајната на успехот на сите животни полиња се крие во добриот тајминг. Биолошкиот часовник има точно одредено време кое е оптимално за различни животни активности:

 |   | 


Тајната на успехот на сите животни полиња се крие во добриот тајминг. Биолошкиот часовник има точно одредено време кое е оптимално за различни животни активности:

pills7 часот. Најдобро време за мерење на телесната температура и земање лекови за регулирање на крвниот притисок.seks8 часот. Вистинско време за секс, особено ако сакате да забремените. Во овој период, сперматозоидите се најактивни, а притоа на работа ќе отидете насмеани и полни со елан.doktor10 часот. Ако е можно, прегледот кај доктор закажете го за ова време. Попладневните посети се ризични, поради уморот на докторите и медицинскиот персонал.kafe14 часот. Време за кафе, бидејќи во 14 часот метаболизмот забавува со своето работење и нивото на енергија опаѓа. Иако повеќе го сакате утринското кафе, од попладневното ќе имате најмногу корист.


vezbi16 часот. Сега е идеално време за вежбање, затоа што белите дробови работат максимално. Вистински избор за ова време од годината е трчањето во природа.
{loadposition content9}