Музичка икона

Ќе се снима филм за Мајкл Џексон

Според продуцентите, филмот ќе се занимава со сите гледишта од животот на Џексон, иако не е јасно како филмот ќе се осврне на многуте контроверзии околу покојната музичка икона.
 |  инфодеск  | 
Мајкл Џексон

Ќе се снима биографски филм за починатиот поп-пејач Мајкл Џексон. Проектот под наслов „Мајкл“ е во продукција на студиото „Лајонсгејт“.

Првите филмови во мојата кариера беа музички спотови и сè уште чувствувам дека комбинирањето на филмот и музиката е голем дел од мојата креативност. За мене, не постои музички уметник со моќ, харизма и чист музички гениј како оние на Мајкл Џексон. Гледањето на неговите видеа ме натера да посакам да направам „едно такво“. Неговата музика и тие секвенци се дел од мојата уметничка ДНК и можност да ја кажам неговата приказна на екранот – изјави режисерот Антоан Фукуа.

Според продуцентите, филмот ќе се занимава со сите гледишта од животот на Џексон, иако не е јасно како филмот ќе се осврне на многуте контроверзии околу покојната музичка икона. Филмот ќе се снима и во соработка со луѓе кои не се сложуваат со тоа дека малтретирал деца.

Сѐ уште не се соопштува кој би можел да го глуми Мајкл Џексон. 

Извор/МИА

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top