Skip to main content

Кино репертоар

Македонскиот филм “Лена и Владимир” во сабота на кино репертоарот на Центар за култура

Судбината спојува двајца бегалци, Владимир, 40-годишен маж кој ја изгубил сета своја љубов и Лена, 16-годишна девојка која никогаш немала љубов.
 |  инфодеск  | 

На кино репертоарот во НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид ќе се прикажува волшебната приказна на новиот македонскиот филм “Лена и Владимир” во сабота 18.11.2023 година.

Судбината спојува двајца бегалци, Владимир, 40-годишен маж кој ја изгубил сета своја љубов и Лена, 16-годишна девојка која никогаш немала љубов. Тие си помагаат еден на друг да ја откријат љубовта кон животот.

Траење на филмот: 95 Минути

Земја / година: MKD, SRB/2020

Жанр: Драма, Трилер

Глумци: Тони Наумовски, Сара Климоска, Дениз Абдула, Петар Мирчевски, Благоја Чоревски, Петре Арсовски

Режија: Игор Алексов

Проекцијата на филмот е со почеток во 20:00 часот, а цена на билет е 150 денари.

Филмот не се препорачува за публика на возраст под 16 години.