Патот на водата

Објавен трејлерот за вториот дел на Аватар

„Патот на водата“ е продолжение на блокбастерот од 2009, кој останува филм со најголема заработка во историјата.
 |  инфодеск  | 
Аватар

Џејмс Камерон го објави трејлерот за долгоочекуваниот втор дел на „Аватар“.

„Патот на водата“ е продолжение на блокбастерот од 2009, кој останува филм со најголема заработка во историјата.

Дејството се случува повеќе од десет години по оригиналниот филм и ја раскажува приказната за семејството Сули.

Камерон со години ги развиваше продолженијата на „Аватар“, при што снимањето на „Патот на водата“ почна во 2017 и се одвиваше паралелно со третиот филм, кој треба да излезе во 2024. Тој исто така работи на четвртиот и петтиот дел, чии премиери се предвидени за 2026 и 2028 година.

Камерон најмногу време потрошил на развивањето филмска технологија за снимање сцени под вода.

„Патот на водата“ ќе се прикажува во Синеплекс од 15 декември.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top