Skip to main content

Авг 2, 2011

Ријана, полугола на карневал во родниот Барбадос

Црвенокосата пејачка дојде на Kadooment Day парадата и во секси издание се дружеше и веселеше не грижејќи се за фотографите кои верно ја пратеа.


Авг 2, 2011

Попаментни од ова не биваме

Човечкиот мозок го достигна својот максимум. Можеме слободно да почнеме да се натпреваруваме во отупување.


Авг 1, 2011

Виршлите поштетни и од цигарите

Група лекари од Вашингтон ги шокирала Американците по објавувањето на резултатите од истражувањето каде омилената храна на многумина – виршлите ја споредуваат со цигарите по штетноста која ја имаат за човечкото здравје.


Авг 1, 2011

„Away“ од умот

Апчињата “Gay Away”, кои наводно ја променуваат сексуалната оријентација, предизвикаа бум, но и згрозување во светот.


Авг 1, 2011

Туристички дестинации за дебелеење

Од кои земји туристите покрај фотографии и спомени со себе дома си донесуваат и вишок килограми?


Јул 29, 2011

Како да станете попаметни?

Правејќи “ментални вежби” како решавање крстозбори, играње Sudoku или туширање со затворени очи може да ве направи 40% попаметни во рок од седум дена, се вели во едно истражување на BBC.


Јул 29, 2011

Вселенскиот отпад станува поголем

Меѓународната вселенска станица (ISS) ќе има влажна „смрт“, потопена во еден од океаните на Земјата.


Јул 28, 2011

Каиро, светската депонија

Овие шокантни фотографии на огромни купишта отпад повисоки од 3 метри, се всушност најчестата глетка која може да се види во сиромашните периферии на Каиро и заради тоа овој град го доби прекарот “Град на Отпадот”.