Skip to main content

Јун 13, 2024
Нашите млади, талентирани актери, на креативен и многу реален и сликовит начин ја прикажаа вербата, надежта и борбата за подобро УТРЕ, соочени со силните притисоци и контрола од страна на моќниците-„ОКОТО“.

Јун 12, 2024
Вечерва, со почеток во 21 часот, во предворјето на црквата Св. Софија започнува деветтото издание на меѓународниот аматерски младински театарски фестивал „Вдиши театар“.

Јун 10, 2024
Општина Охрид
Станува збор за деветтата по ред книга којашто е дел од едицијата „Охридско книжевно наследство“ што ја издава градоначалникот Кирил Пецаков и Општина Охрид.

Јун 10, 2024
Меѓународeн Аматерски Младински Театарски Фестивал
На годинешното издание ќе се претстават тетарски групи на организациите на Црвениот крст од Србија, Црна Гора и Македонија.

Јун 7, 2024
Општина Охрид
Овој  труд е дел од едицијата  „Охридско книжевно наследство“ во чии рамки претходно локалната власт издаде девет трудови од горе споменатите автори.

Јун 7, 2024
Општина Охрид
Ohrid Wine Festival ќе се одржува од 27-ми до 29-ти јуни во Охрид, на Кеј Македонија, пред хотел „Палас“.

Јун 6, 2024
Театар
Претставата ќе се оддржи на 17 јуни 2024 година со почеток од 20:00 часот на Народниот театар од Охрид со почеток во 20:00 ч. Влезот е слободен.

Јун 5, 2024
НУ Охридско лето
Античкиот театар, Долни Сарај, Црквата „Света Софија“ и нејзиното предворје, како и Центарот за култура „Григор Прличев“ и годинава ќе бидат локациите на кои ќе се случуваат најголемите уметнички настани од 12 јули до 20 август.