Skip to main content

Апр 26, 2024
Народен театар Охрид
“Госпоѓа Министерка” од Бранислав Нушиќ, во режија на Благој Мицевски е најновата премиера на Народен театар Охрид. Постановката на оваа безвременска политички инволвирана комедија на сцената на охридскиот театар се случува во време на изборен процес што ја прави уште поактуелна за публиката.

Апр 25, 2024
Осуммина меѓународни уметници престојуваа во Охрид во април 2024 година како дел од проектот ПРОСПЕР: Прототип за одржливи резиденции на периферии.

Апр 25, 2024
Велигденскиот концерт ќе се одржи на 30 април во црквата „Света Софија” во Охрид со почеток од 20 часот. 

Апр 24, 2024
Народен Театар Охрид
Претпремиерата на претставата е закажана за петок, 26.04.2024 г, со почеток во 20:00 часот, во малата сала при охридскиот Центар за култура. Во сабота, на 27.04.2024, со почеток во 20:00 часот, ќе се одигра премиерата.

Апр 19, 2024
На македонскиот пазар неодамна пристигна технолошки најнапредниот уред за загревање – IQOS ILUMA, што користи технологија за индукциско загревање, а истражувањето што го спроведе Филип Морис покажува дека IQOS ILUMA пружа подобрено корисничко искуство.

Апр 17, 2024
Пеколна стендап комедија
Во недела во 20 часот бидете во големата сала на ЦК ГРИГОР ПРЛИЧЕВ на 90 минути пеколна стендап комедија „Лошо куче“.

Апр 16, 2024
Распеано рибарче
25 години живее детската песна во Охрид. Фестивалот Распеано рибарче изминативе години создаде 500 детски песни а на сцената продефилираа околу 3000 деца.

Апр 16, 2024
Повеќето експерти инсистираат на „забрането “ и „престанете“, но кога се соочуваме со таков избор, тешко е да се следат советите, особено кога станува збор за работи што ги сакаме или кои се дел од нашите животи многу долго време. Еве три основни навики што треба да ги промените што е можно поскоро…