Skip to main content

Народен театар Охрид

По повод светскиот ден на Театарот „НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА“ бесплатна за публиката

Комедија, што преминува во ГРОТЕСКА И ИРОНИЈА, и што прави детална и болна дисекција на нашата целокупна колективна свест.
 |  инфодеск  | 
Народен театар Охрид - Несфатената цивилизација

По повод светскиот ден на Театарот директорот на НУ ЦК „Григор Прличев“ донесе Одлука претставата НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА од Добри Војников, во СРЕДА 27.03.2024 година, со почеток во 20.00 часот, да биде бесплатна за публиката!

Картите на билетара по принцип прв дојден прв услужен!

Играат / Горан Стојаноски / Strezo Stamatovski / Pavel Maslov / Филип Кипровски / Nikola Todoroski и Ivica Conev.

Претстава за културолошкиот и социолошки идентитет на човекот, претстава за глобализацијата и традицијата, како и за ефектите од нив врз целокупното општествено живеење. Комедија, што преминува во ГРОТЕСКА И ИРОНИЈА, и што прави детална и болна дисекција на нашата целокупна колективна свест.