©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Се разгледуваат безбедни локации

Украина се подготвува за Евросонг 2023

Украинците се подготвуваат за Евросонг 2023. Во моментов се разгледуваат различни локации за одржување на натпреварот.
 |  инфодеск  | 
Калуш оркестар

Украина ги започнува подготовките за домаќин на Евровизија во 2023 година, изјави Кирило Тимошенко, заменик-шеф на Кабинетот на претседателот на Украина, на својот Телграм-канал.

На светот му ја покажуваме нашата отвореност, гостопримливост и способност да спроведуваме проекти од големи размери. Главното прашање за нас и за европската радиодифузна унија е безбедноста. Министерството за одбрана и Министерството за внатрешни работи на Украина се вклучени во подготовките за Евровизија 2023 од самиот почеток со цел да се обезбеди соодветна логистика и најважно, безбедност – објасни Тимошенко.

Се разгледуваат различни локации за одржување на натпреварот, но во моментов не може да открие за кои локации станува збор.

Украинскиот бенд „Калуш оркестра“ победи на овогодинешниот Евросонг, а според правилата на Евровизија, следниот натпревар треба да се одржи во Украина.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top