Skip to main content

Фев 21, 2024
Општина Охрид

Познати добитниците на буџетски средства од Општина Охрид за спорт и рекреација за 2024

Општината, по јавен повик, финансира програми од спортски клубови, спортски здруженија, спортски манифестации, спортисти, други правни лица од областа на спортот.

Фев 19, 2024
Стрелаштво

ЖСК ,,Лихнидос по жетва на први места

Викендов на стрелиштето во поранешната касарна во Битола, се одржа првиот Куп во гаѓање со воздушно оружје-меѓународна програма на кој  учество зедоа околу 80-тина стрелци од сите клубови во државата.

Фев 15, 2024

IN MEMORIAM – Почина Насте Јончески легенда на маратонското пливање

Јончески беше професионален маратонски пливач, вистинска спортска легенда на Охрид кого некои медиуми своевремено го нарекоа Езерскиот волк.

Фев 8, 2024

Започнаа натпреварите во гаѓање со воздушно оружје – меѓународна програма

Охридските стрелци свој прв настап имаа на меѓународниот New Olimpic hopes & Grand Prix натпревар.

Фев 8, 2024
Општина Охрид

Прогласени најдобрите во спортот во Охрид за 2023 година

Поради значајните успеси на меѓународни натпревари во таеквон-до, за спортист на годината беше прогласена Христијана Парулеска од Таеквон-до клубот„Хва Ранг ИТФ“ од Лескоец, Охрид.

Фев 5, 2024
шаховскиот клуб „Ласкер“ и со поддршка на Општина Охрид

Се одржа третиот рапид турнир во шах „Езерски бисери 2024”

На турнирот учество зедоа 81 напреварувач од Македонија и истиот се одвиваше по Швајцарски систем во 9 кола.

Јан 10, 2024

Македонската ракометна репрезентација вечерва против Франција го започнува настапот на ЕП 2024

Македонија е во групата А, со селекциите на домаќинот Германија, Франција и Швајцарија.

Јан 3, 2024
Општина Охрид

Општина Охрид ќе ги избира најдобрите во спортот за 2023

Јавниот конкурс трае до 25.01.2024 година до 14.00 часот. Дополнителни информации во врска со конкурсот, на телефон 046 262 – 492 локал 198 или sport@ohrid.gov.mk.