©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Ден на европа

Детска трка на 9-ти мај во Охрид

На 09.05.2022 во 12 часот, на стадионот „Билјанини извори“ по повод Ден на Европа, ќе се одржи „Детска трка“.
 |  инфодеск  | 
Детска трка Охрид

По повод Ден на Европа ќе се одржи „Детска трка“ на стадионот „Билјанини извори“ во Охрид. Станува збор за неформална трка каде сите учесници (првачиња) ќе истачаат 100 метри поделени во групи. Трката е закажана за 9-ти мај (понеделник), со почеток во 12 часот.

Нема победници на оваа трка, сите се победници како што и требиТ кога станува збор за дечиња од 6 години. Учеството на трката е секако бесплатно и за сите учесници, организаторот – АК Охрид трчаТ обезбедува маица, медал (финишер) и вода – велат организаторите.

Оваа година покрај традиционалните поддржувачи на „Охрид трчаТ Детска трка“, Општина
Охрид и сите основни училишта на територија на Охрид своја поддршка дава и Делегацијата на ЕУ во Република Македонија.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top