Кадети јуниори и сениори

Карате куп се одржа во Охрид

На карате купот се вршеше селекција на репрезентацијата која што ќе ја претставува Македонија на Светското првенство во Турција.
 |  инфодеск  | 
Карате куп

Во Охрид се одржа карате куп на Македонија за кадети, јуниори и сениори до 21 година. На купот се врши селекција на репрезентацијата во категории кадети, јуниори и сениори, која што ќе ја претставува Македонија на Светското првенство кое ќе се одржи во октомври 2022 година во Република Турција.

Исто така, сите освојувачи на медали на Купот ќе ја претставуваат Македонија на Балканското првенство во Црна Гора.

На купот учество зедоа карате клубови од Македонија.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top