Skip to main content

Италијанскиот супер куп ќе се игра во Пекинг

Следната година италијанскиот супер куп ќе се игра на стадионот “Птичје гнездо“ во Пекинг, соопшти Италијанската фудбалска федерација.

 |  Крсте Голабовски  | 
kup na Italija
куп на Италија
Следната година италијанскиот супер куп ќе се игра на стадионот “Птичје гнездо“ во Пекинг, соопшти Италијанската фудбалска федерација.

Тоа ќе биде четврт пат, најуспешната екипа во серијата А и победникот на Купот на Италија да играат во странство.Јувентус победи во Њујорк во 2003 и Триполи во 2002, додека Милан триумфираше во 1993 година во Вашингтон.

Pticjo gnezdoСледната сезона во Италија ќе почне 23 август 2009 година, а ќе заврши на 16 мај 2010 година, една недела порано од вообичаеното,како репрезентацијата би имала повеќе време за подготовки за одбрана на титулата на Светското првенство во Јужна Африка.

 

 

{loadposition content9}