Skip to main content

ФФМ детска лига

Млади фудбалери од Охрид и Струга на финален турнир на ФФМ Детска лига

Од Охрид ќе учествуваат екипите на ФК Некст Левел, ФК Евро Фудбал и ОСК Фер Плеј, како и Јанг Тим од Струга.
 |  инфодеск  | 
ФФМ детска лига

Од денес до недела на ФФМ тренинг центарот „Петар Милошевски” ќе се играат натпреварите од финалниот турнир од Детска Лига за сезона 2022/23.

Турнирот започна денес , а ќе трае заклучно со недела во 13:30 часот. На ФФМ тренинг центарот учество ќе земат најуспешните 96 екипи од цела Македонија, поделени во 6 натпреварувачки категории (2010 – 2015).

Од Охрид ќе учествуваат екипите на ФК Некст Левел, ФК Евро Фудбал и ОСК Фер Плеј, како и Јанг Тим од Струга.

Ова е завршница на годишеното издание на Детската лига при Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ), каде свое учество зедоа 135 клубови и 575 екипи со повеќе од 8500 млади фудбалери, а меѓу нив и младите фудбалери од Охрид, кои имаат можност да се натпреваруваат секоја недела во рамки на своите региони.

Охрид и Струга спаѓаат во Југозападниот регион од Детската лига и важи за еден од регионите со најмногу активни екипи и фудбалери, токму затоа и младите фудбалер од Охрид и Струга ќе се борат за големото финале.