Skip to main content

ГРК Охрид

Ново голманско засилување за гладијаторите

ГРК ОХРИД потпиша со младиот босански репрезентативен голман Берин Бркиќ.
 |  инфодеск  | 
ГРК Охрид пионери

Новиот член во семејсвото на ракометниот клуб Охрид е Берин Бркиќ.

ГРК ОХРИД потпиша со младиот босански репрезентативен голман до 2026та година.

Бркиќ има 19 години и доаѓа од екипата на Борац, Бања Лука. Дел од сите младински репрезентативни категории за БиХ, како и на поширокиот список за сениорската репрезентација.

“Се радувам што доаѓам во ваков амбициозен клуб како што е Охрид! Доаѓам во една од најдобрите лиги во светот. Исто така се радувам што доаѓам во земјата каде што ракометот е спорт број еден. Го пратев Охрид претходната сезона и има стварно добар тим и некои од соиграчите ги познавам. Се надевам ќе славиме многу победи.” – изјави Берин.