Skip to main content

Во организација на охридскиот таеквондо клуб мастер

Охрид домаќин на првото државно првенство Таеквондо ИТФ

Во организација на охридскиот таеквондо клуб „МАСТЕР“, а под покровителство на Општина Охрид се одржа првото државно првенство Таеквондо ИТФ.
 |  инфодеск  | 
Таеквондо

Во Охрид се одржа првото државно првенство Таеквондо ИТФ во организација на охридскиот таеквондо клуб „МАСТЕР“, а под покровителство на Општина Охрид.

Во натпреварувачкиот дел од настанот учествуваа 63 натпреварувачи од 5 клубови од Македонија: „Мастер“ од Охрид, „Хва Ранг ИТФ“ од с. Лескоец, ИТФ клубот „Чонџи“ од Косел, ИТФ клубот „Сонкал“ од Мислешево – Струга и „Ахилиус“ од Скопје.  

Таеквондо

При официјалното отворање на првенството пред присутните се обрати заменик градонaчалникот, Перчо Божиновски.

Спортските успеси не се само гордост на спортистите, тие се гордост на верната публика и на сите нас. Токму затоа ми е особено драго што денеска за прв пат, со финансиска поддршка на Локалната самоуправа се организира еден ваков голем спортски настан. Денес со овој настан  испраќаме порака за афирмација на спортот и создавање на уште подобри услови за негов развој. Со својот незапирлив спортски дух, нашите спортисти победуваат, освојуваат награди, а ние сме тука да ги бодриме и да ги мотивираме за уште поголеми успеси. Живееме во време со многу предизвици. Живееме во хиперповрзан Свет на глобална и динамична економија, изложена на постојани промени и неизвесности. Сето ова стресно влијае на сите нас, и токму затоа сметам дека вакви спортски случувања ни се повеќе од неопходни. „Актерите“ во спортот ја јакнат физичката и психичката кондиција, а во исто време се рекреираат и забавуваат. Општина Охрид дава поддршка и има значаен удел во голем број спортски приказни, така ќе биде и во иднина – истакна Перчо Божиновски.

 На настанот присуствуваа и претставници од Агенцијата за млади и спорт.

Таеквондо