Skip to main content

Мај 28, 2024
Теодорос Зиакас од Грција победник на планинската ултрамаратонска трка Охрид Ултра-Треил.

Мај 27, 2024
На 18-тиот традиционален меѓународен натпревар во гаѓање со огнено оружје –голем калибар, како и малокалибарна пушка со оптички нишан, учество зедоа повеќе од 100-тина стрелци.

Мај 14, 2024
Стрелаштво
Сите девет натпреварувачи кои настапија на меѓународниот Турнир во Валона се закитија со медали, но и два пехари за најдобро пласирани клубови.

Апр 24, 2024
Македонската Традиционална Таеквон-до Федерација
На првенството учествуваа над 1.000 натпреварувачи од 34 земји, а боите на Република Македонија ги бранеа шест натпреварувачи.

Апр 22, 2024
Добри резултати на охридските стрелци на вториот Куп во гаѓање со воздушно оружје – меѓународна програма.

Апр 19, 2024
Општина Охрид
Градоначалникот Пецаков истакна дека Локалната самоуправа, како и до сега ќе продолжи да дава поддршка на спортот,  развојот на сите спортски дисциплини и подобрување на спортската инфраструктура.

Апр 12, 2024
Охридксите маратонци од Охрид ТрчаТ по втор пат ќе учествуваат на Белградскиот маратон. Целта е културно и спортско сплотување на двата народи. Промоцијата повторно е под покровителство на Почесниот конзулат на Р Србија во Охрид. Таму ќе се претстават 50 тркачи од Охрид, а на засебен штанд на Белград експо ќе се промовираат културно туристичките потенцијали на радот Охрид.

Мар 21, 2024
Расте интересот за велсање. Со  формирањето на новиот веслачки клуб „Горица ремо“ веслачите  повторно ги брануваат  езерските води. Тренерите велат во училиштата, физичкото воспитување треба да биде број еден предмет, не да служи за „губење време”. Само со правилен раст и развој на децата ќе имаме успешна нација.