Skip to main content

Фев 19, 2024
Стрелаштво
Викендов на стрелиштето во поранешната касарна во Битола, се одржа првиот Куп во гаѓање со воздушно оружје-меѓународна програма на кој  учество зедоа околу 80-тина стрелци од сите клубови во државата.

Фев 15, 2024
Јончески беше професионален маратонски пливач, вистинска спортска легенда на Охрид кого некои медиуми своевремено го нарекоа Езерскиот волк.

Фев 8, 2024
Охридските стрелци свој прв настап имаа на меѓународниот New Olimpic hopes & Grand Prix натпревар.

Фев 8, 2024
Општина Охрид
Поради значајните успеси на меѓународни натпревари во таеквон-до, за спортист на годината беше прогласена Христијана Парулеска од Таеквон-до клубот„Хва Ранг ИТФ“ од Лескоец, Охрид.

Фев 5, 2024
шаховскиот клуб „Ласкер“ и со поддршка на Општина Охрид
На турнирот учество зедоа 81 напреварувач од Македонија и истиот се одвиваше по Швајцарски систем во 9 кола.

Јан 10, 2024
Македонија е во групата А, со селекциите на домаќинот Германија, Франција и Швајцарија.

Јан 3, 2024
Општина Охрид
Јавниот конкурс трае до 25.01.2024 година до 14.00 часот. Дополнителни информации во врска со конкурсот, на телефон 046 262 – 492 локал 198 или sport@ohrid.gov.mk.

Јан 3, 2024
Општина Охрид
Пријавите за овој повик треба да се достават заклучно со 25.01.2024 година до 14.00 часот.