Јун 29, 2022
Таеквондо

Охрид Опен 2022 по највисоки стандарди

Викендов во Охрид Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид го организираше меѓународниот Таеквон-до ИТФ турнир „ОХРИД ОПЕН 2022”.

Јун 25, 2022
Меѓународен таеквондо итф натпревар

Започна Охрид Опен 2022

Организатор на меѓународниот натпревар е таеквондо клубот „ХВА РАНГ ИТФ“ од Лескоец, со поддршка на Општина Охрид и други спонзори.

Јун 23, 2022
Хуманитарен турнир

Од деца за деца

Хуманитарниот турнир е закажан за 26-ти јуни, а ќе се одржи во ОЕМУЦ „Св Наум Охридски“. Турнирот е во организација на „Македонски темплари“.

Јун 22, 2022
Регата

101 км на СУП по Дунав, од Нови Сад до Белград

Заедно со 30 учесници од Србија, Унгарија и БиХ, по околу 14 часа стоечко веслање на даска, Ивона и Владимир Вељаноски успешно ги совладаа предизвиците на Дунав.

Јун 22, 2022
Ракомет

Познат новиот ростер на ГРК Охрид

Новата управа на ГРК Охрид сериозно се зафати за работа и за рекордно време успеа да ја оформи екипата за следната сезона.

Јун 22, 2022
Охрид опен 2022

Меѓународен таеквондо ИТФ натпревар

Учество ќе земат клубови од 8 земји и тоа : Словенија, Хрватска, БиХ, Србија, Македонија, Бугарија, Грција и Албанија.

Јун 17, 2022
Инфрастуктура

Охрид работи на развој на спортски туризам

Се реконструира северното игралиште, ќе се освежи теренот со вештачка трева и ќе се покрива едно од тениските иггралишта.

Јун 16, 2022
Официјално затворање

Отворени балкански игри во Охрид

Спортската дипломатија регионално нѐ поврзува и нѝ обезбедува зајакнување на добрите односи помеѓу земјите, рече Ковачевски.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top