Skip to main content

ООУ „Братство Единство” Охрид

Резултати од општинското првенство во шах чиј домаќин беше ООУ „Братство Единство” Охрид

Државното првенство ќе се оддржи на 30 ноември во Крива Паланка.
 |  инфодеск  | 

ООУ „Братство Единство” Охрид беше домаќин општинското првенство во шах за основни и средни училишта во организација на Сојузот за училишен спорт.

„Посебно сме горди на успехот на нашите ученички Емилија Лушеска 9 одд која освои прво место и Емилија Целеска 7 одд која освои второ место и со тоа се квалификуваа за учество на државниот натпревар.“ – велат од ООУ „Братство Единство”.

Ова се постигнатите резултати на основците и средношколците кои се пласираа на државното првенство.

Категорија  6-9 одд  девојчиња

1.Лушеска Емилија  9 одд  – ОУ “Братство Единство”

2.Целеска  Емилија 7 одд  –  ОУ “Братство Единство”

3.Чулческа Анастасија 9 одд –  ОУ “Ванчо Николески” , Лескоец

Категорија 6-9 одд момчиња

1.Танкоски Крсте 9 одд – ОУ “Григор Прличев”

2.Молкоски Димитри 9 одд – ОУ “Григор Прличев”

3.Шапкароски Михаил 6 одд – ОУ “Живко Чинго” Велгошти

Средно образование

1.Лушеска Елена 2 год – ОСУ “Св Климент Охридски”

2.Змејкоска Снеже 4 год – ОСУ “Св Климент Охридски”

——-

Средно образование

1.Велкоски Иван 3 год – ОЕМУЦ “Св Наум Охридски”

2.Лушески Константин 4 год – ОСУ “Св Климент Охридски”

3.Никола Целески 4 год–  ОЕМУЦ “Св Наум Охридски”

—-

Категорија 4 и 5 одд

1.Томоски Марко 5 одд – ОУ “Григор Прличев”

2.Пероски Иван 5 одд – ОУ “Григор Прличев”

3.Матески Давид 5 одд – ОУ “Братство Единство”

—–

Категорија  4 и 5 одд- девојчиња

1.Реџеп Ајдан 5 одд – ОУ “Братство Единство”

2.Цветкоска Искра 5одд  – ОУ “Григор Прличев”

3.Момироска Ивана 5 одд – ОУ “Св Климент Охридски”

Државното првенство ќе се оддржи на 30 ноември во Крива Паланка.