Skip to main content

Успешeн отворен спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од СОСУ “Св. Кирил и Методиј”

На отворениот спортски ден учествуваа повеќе од 100 ученици поделени на неколку дисциплини.
 |  инфодеск  | 

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од ОСУ “Кирил и Методиј”- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во нашето претпријатие.

-Особено ни е мило што на овој преубав ден преовладуваше голем натпреварувачки дух и многу позитивна енергија, велат од јавното претпријатие.

На отворениот спортски ден учествуваа повеќе од 100 ученици поделени на неколку дисциплини. Освоени места по дисциплина:

Пикадо

1место Стефан Матески

2место Јована Шапкароска

3место Валерија Андриеска

Јаже

1 Место Машки, Матеј ИсакоскиХристијан КитаноскиИван ЛиотоскиМихаил ЈоноскиСтефан Бегалис Александар Наумовски

1 Место Женски, Теодора МитрескаДона Маркоска Стефанија Речкоска Миа Шикалеска Дора Ѓорѓиевска Ивана Латкоска Вероника Неделковска Исидора Ѓорѓоска Теона Лошкоска Јана Танеска

Баскет

1 Место Матео Силјановски Ѓорѓи Митрески Петар Николоски

2 Место Михаил Јоноски Стефан Бегалис Матеј Исакоски

Одбојка

1 Место Дона Маркоска Миа Шикалеска Стефанија Речкоска Теодора Митреска Ивана Латкоска Дора Ѓорѓиевска

2 Место Матеа Тотеска Мила Јовановиќ Хелин Сали Бојана Рилкова Ана Шокароска Ана Марија Топалоска

ЈП Билјанини Извори им се заблагодари на сите кои беа дел од настанот и на сите кои помогнаа тој да се реализира. Искрено се надеваме дека спортскиот ден во соработка на претпријатието и средното училиште ќе прерасне во традиција.