©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Ознака: kontakt

vmro-dpmne

Раководството на ОК на ВМРО ДПМНЕ tet-a-tet со граѓаните

Новото раководство на ОК на ВМРО ДПМНЕ лично ќе се соочи со проблемите на  Охриѓани. Локалните функционери и советниците од редовите на оваа партија ќе вршат посети на месните заедници. „Според моите сознанија граѓаните најмногу се соочуваат со проблеми од комунална и урбанистичка свера“ вели претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ, Атанаско Михаилов.Активностите на владата од централно се пренесуваaт на локално ниво. Потесното раководство на ОК на ВМРО ДПМНЕ  и советниците ќе вршат посети на месните заедници  и на лице место ќе разговараат со граѓаните за проблемите кои ги има месното население.„...

Continue reading

семинар

„Contact making“ семинар

Националната агенција за европски образовни програми, за прв пат во Охрид, организира семинар за вмрежување. Се одржа првиот контакт мејкинг семинар, односно семинар за вмрежување кој е поддржан од страна на националната агенција за европски образовни програми и мобилност од Република Македонија. Националната агенција е самостојна јавна институција која што има основна задача децентрализирано да ги управува европските фондови од областа на образованието, т.е. програмите Доживотно учење и Млади во акција. Денеска се промовира втората, со која ќе се поддржат голем број проекти во републикава....

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top