©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Ознака: Pestani

Cekostina

Хациенди со базени, странци ќе градат на локации кај Горица и Пештани

Наскоро во Охрид се очекува странци да градат луксузни куќи во две елитни населби, во Горица и пред Пештани. За градење на хациенди со базени покрај  охридското крајбрежие голем интерес пројавиле богати Израелци, вели охридскиот градоначалник. Со новите измени во  Законот  за градежно земјиште се очекува странците да го зголемат ивестирањето во недвижнини во нашиот град додава тој. Нашите граѓани, пак 120 типизирани  станови за домување ќе може да градат  во населбата  Чекоштина,  по скорешното  усвојување на деталниот урбанистички план. Со градбата во овој дел  ќе се среди влезот во градот...

Continue reading

Селото Пештани и оваа летната сезона ја минува затрупано со отпад

И оваа летна сезона селото Пештани е затрупано со отпад. Бројни диви депонии се наоѓаат на самиот брег од езерото, на плажите на кои во овој период се одмараат голем број туристи.Месното население се жали дека проблемот се провлекува со години. Надлежните никако да најдат соодветно решение- велат тие. Вината ја гледаат и во однесувањето на туристите.   „ Го оставаат вака ѓубрето. Највиновни се туристите. Го оставаат кај ќе стигнат. Треба да го ставаат во најлонски кеси, а потоа во контејнер, а не да го оставаат на плажа. Проблемот мора да се реши, ние редовно ги плаќаме сметките за ѓубретарина“,...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top