Skip to main content

Општина Охрид
Пловните објекти треба да се отстранат поради тековно одржување и чистење на крајбрежјето во овој дел од градот  пред почетокот на летната туристичка сезона.
Забрана за ноќно пловење,која е на сила од 2013 година, го кочи развојот на наутичкиот туризам на Охридско езеро, се жалат едриличарите. Тие бараат државата да ја укине одлуката и да работи во насока на изградба на марина со цел зголемување на бројот на едрилици на езерото. Од Капетанија на пристаништа велат дека прават напори одлуката да се модифицира во насока на либерализација за рекреативни…
Известување од ЈП ВОДОВОД Охрид
Земена е повторно вода за анализа од ова мерно место и се додека не се добијат официјални резултати од извршените анализи, се забранува за пиење водата во и околу мерно место населба ОХРИДАТИ – Охрид.

Последни Новости

Окт 25, 2021

Мирослав Трајчески денес ни испрати слика за рубриката „Ти си твојот град“ и со јавноста споделува проблем со водовна цевка во населбата Христо Узунов во Охрид.


Окт 24, 2021

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“, наши сограѓани ни испратија слики од моменталната состојба во која се наоѓаат познатите Билјанини извори кои негогаш беа главна атракција за туристите и важеа за препознатлив белег на Охрид. Прашуваат што се случува со изворите?!


Окт 23, 2021

Корпи полни со ѓубре, расфрлан отпад од несовесни лица насекаде. Ваква е денешната глетка на едно од најубавите места на Охридското крајбрежје, Оровничка плажа.


Окт 23, 2021

Наш сограѓанин испрати слика до рубриката „Ти си твојот град“ на која се гледа надвисната стара антена на куќа која се наоѓа на улицата Питу Гули во Охрид, во близина на ОУ „Христо Узунов“.


Окт 23, 2021

Деновиве надлежните екипи ја санираа, односно пополнија со асфалт големата дупка на патот Пештани-Охрид за која реагираа наши сограѓани во рубриката „Ти си твојот град“. Оваа дупка претставуваше опасност за возачите, а голем број од граѓаните се пожалија дека ги искршиле своите автомобили.


Окт 18, 2021

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ ни пристигнаа слики на кои се гледа рафрлано ѓубре во околината на ОУ „Св. Климент Охридски“.


13/10/2021
Жители на улицата Крали Марко во Охрид преку рубриката „Ти си твојот град“ пријавуваат проблем за кој како што велат не е првпат. Имено, станува збор за депонирање отпад од несовесни граѓани кај повеќенаменското игралиште кое се наоѓа на оваа улица.Ова е нивниот коментар :Сакаме да пријавиме по втор пат проблем на ул. ,,Крали Марко” (на самата ширина пред игралиштето) несовесни граѓани непрекинато фрлаат неразградлив отпад (пред предворје), иако неколкупати беше разговарно за истото и од страна на ЈП ,,Комуналец”. Во прилог слики од отпадот (кој секоја недела се прави од сограѓани …

Окт 10, 2021
Уште еднаш несовесноста на граѓаните се покажува на дело. Слики во рубриката „Ти си твојот град“ ни испрати Миле Павловски кој реагира на непрописно паркирани возила на улицата Марко Цепенков.Сликите се од улицата Марко Цепенков во Охрид. Тука често поминувам и со возило и пешки и секогаш има проблем со паркираните возила каде се гледа од сликите дека цела коловозна лента е зафатена – вели Павловски за „Ти си твојот град“.