Skip to main content

Општина Охрид
Пловните објекти треба да се отстранат поради тековно одржување и чистење на крајбрежјето во овој дел од градот  пред почетокот на летната туристичка сезона.
Забрана за ноќно пловење,која е на сила од 2013 година, го кочи развојот на наутичкиот туризам на Охридско езеро, се жалат едриличарите. Тие бараат државата да ја укине одлуката и да работи во насока на изградба на марина со цел зголемување на бројот на едрилици на езерото. Од Капетанија на пристаништа велат дека прават напори одлуката да се модифицира во насока на либерализација за рекреативни…
Известување од ЈП ВОДОВОД Охрид
Земена е повторно вода за анализа од ова мерно место и се додека не се добијат официјални резултати од извршените анализи, се забранува за пиење водата во и околу мерно место населба ОХРИДАТИ – Охрид.

Последни Новости

Сеп 28, 2021

Повторно некултура и негрижа од нас самите. Расфрлано ѓубре на зелените паркови кај каналот Студенчишта. „Наместо да пешачиме и да спортуваме уживајќи во природата, ние го вдишуваме овој смет околу нас, вели нашата сограѓанка Александра Маркоска која ги испрати сликите до „Ти си твојот град“.


Сеп 28, 2021

Во рубриката „Ти си твојот град“ ни пристигнаа слики од нашиот сограѓанин Марјан Ѓузелоски кој вели дека водата во Охридското езеро се загадува од течноста која зад себе ја оставаат дизел моторите на скутери на вода и глисери. Ова е неговиот коментар:


Сеп 26, 2021

Од сликите кои ни пристигнаа денес од нашата сограѓанка Кристина Узелац, може да видиме расфрлано ѓубре на детското игралиште кај Спортскиот центар „Климент Колески“. Сликите се во склоп на рубриката „Ти си твојот град“.


Сеп 23, 2021

Откако беше објавено во рубриката „Ти си твојот град“ дека жителите на улицата Питу Гули немаат улично осветлување поради проблем со бандера, која е уништена по сообраќајна несреќа, следниот ден бандерата е поправена, известуваат нашите сограѓани.


Сеп 22, 2021

Во рубриката „Ти си твојот град“ пристигна слика од оштетена бандера на улицата Питу Гули. Жителите велат дека повеќе од месец дена немаат улично осветлување, а каблите и арматурата од бандерата претставуваат опасност за минувачите, посебно за децата од овој дел на градот.


Сеп 21, 2021

Откако во рубриката „Ти си твојот град“ беше објавено дека на патот Пештани-Охрид има голема дупка која што е опасна за возачите, истата веднаш е санирана.


20/09/2021
Воскре Јосифоска за рубриката „Ти си твојот град“ испрати слики од уште едно прекрасно зајдисонце во Охрид. На една од сликите ги има и лебедите кои се препознатлив белег на нашето убаво Охридско езеро.

Сеп 20, 2021
Жители на улицата Никола Карев во Охрид преку рубриката „Ти си твојот град“ со јавноста споделуваат голем проблем. Имено, станува збор за огромна дупка на која што веќе две недели ги кршат своите автомобили.На улицата Никола Карев е отворена толку голема дупка што ќе биде тешко за тој што ќе ја погоди со кола. Оваа улица е една од најпрометните во Охрид и сите си ги искршивме возилата, веќе две недели на никој не му текнува да го среди проблемот. Само да кажам дека дупката секој ден тоне се повеќе и повеќе. Апелираме до надлежните да го решат ова додека не се случило нешто полошо – вела…