Skip to main content

Општина Охрид
Пловните објекти треба да се отстранат поради тековно одржување и чистење на крајбрежјето во овој дел од градот  пред почетокот на летната туристичка сезона.
Забрана за ноќно пловење,која е на сила од 2013 година, го кочи развојот на наутичкиот туризам на Охридско езеро, се жалат едриличарите. Тие бараат државата да ја укине одлуката и да работи во насока на изградба на марина со цел зголемување на бројот на едрилици на езерото. Од Капетанија на пристаништа велат дека прават напори одлуката да се модифицира во насока на либерализација за рекреативни…
Известување од ЈП ВОДОВОД Охрид
Земена е повторно вода за анализа од ова мерно место и се додека не се добијат официјални резултати од извршените анализи, се забранува за пиење водата во и околу мерно место населба ОХРИДАТИ – Охрид.

Последни Новости

Сеп 12, 2021

„СПОМЕНИК“-Полско WC во центарот на градот Охрид. Изреволтирана наша сограѓанка испрати слика од оваа лоша глетка во склоп на рубриката „Ти си твојот град“.


Сеп 12, 2021

Голема дупка која е опасна за возачите е оставена на патот Пештани-Охрид. Жителите апелираат до надлежните во најскоро време да се реши овој проблем.


Авг 31, 2021

Даниела Сакова за рубриката „Ти си твојот град“ испрати слики од кои се гледа прекин на системот за наводнување на јавно зеленило на ул. Туристичка. Прашува на кого му смета ова?!


Авг 30, 2021

Жители на населбата Расадник реагираат на новата дива депонија која што е лоцирана позади трафостаницата кај Бејбунар. Овој проблем тие го споделија во рубриката „Ти си твојот град“


Авг 27, 2021

Антонио Симоноски испрати слики до „Ти си твојот град“ од ископано сокаче на улицата Абас Емин. Поминале 4 месеци откако ја ископале, вели тој, а сеуште е иста, несредена.


Авг 26, 2021

Билјана Митреска ни испрати слики за рубриката „Ти си твојот град“ на кои се гледаат паднати кабли низ повеќе делови на Охрид.


25/08/2021
Во рубриката „Ти си твојот град“ секојдневно пристигнуваат слики од различни проблеми со кои се соочуваат граѓаните на Охрид. Весна Шопоска ни испрати слики од сокаче на улицата 7-ми ноември кое долги години е оставено во лоша состојба. Еве го и нејзиниот коментар околу состојбата.7 Ноември во срцето на Охрид. Сокаче со две згради и три куќи. Пристап никаков, чистење од Комуналец еднаш на две години. Еден ден и руинираните ѕидови ќе паднат врз минувачите. Прашање е дали и кога ќе се среди ова сокаче? – напиша Шопоска.

Авг 24, 2021
Игор Климовски во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ испрати фотографија од тротоар во близина на СРЦ Билјанини извори. Вели дека со години овие тротоари се оставени несредени и во лоша состојба. Ова е неговиот коментар.20 години од кога знам за мене, бекатонот фалит. Место пред бензиската Билјанини извори ( правец Охрид-Пештани) и едната и другата страна се катастрофа.