Skip to main content

ЈП Нискоградба Охрид

ЈП „Нискоградба“ набави багер со кој ќе се подобри ефикасноста во работата

Вредноста на багерот изнесува околу 7 милиони денари.
Светски ден на срцето

Срцевите заболувања и натаму водечка причина за смртност во охридскиот регион

Најмoќна алатка за борба против овие заболувања, од кои секоја година страдаат се помлади лица, останува превентивата, контролните прегледи, и воведување на здрав начин на живот. Од кардио-васкуларните заболувања, повеќе страда женската популација, вели статистиката, но процентот на хоспитализација е поголем кај мажите.
ЈП “Билјанини Извори”

Од 1-ви октомври поевтинува јавниот паркинг во Охрид

Цените на сите зони, вклучувајќи ја и Премиум зона, ќе изнесуваат 30 денари и ќе важат до 31.03.2024 год.

Последни Новости

Јул 29, 2021

До кога со несовесност во сообраќајот?!

Повторно несовесни граѓани ги узурпираат тротоарите во Охрид. Погледнете ја сликата која ни пристигна во „Ти си твојот град“.


Јул 29, 2021

Со какви урбанистички проблеми се соочувате во вашата општина?

Доколку живеете во една од општините Охрид, Струга, Вевчани или Дебарца, Ве молиме одговорете го овој прашалник и помогнете нѝ да откриваме  урбанистички проблеми и да ги анимираме надлежните институции за решавање на истите.


Јул 28, 2021

Златен залез покрај Канео

Прекрасно зајдисонце на најновата слика која ни пристигна денес од Христијан Сајчески за рубриката „Ти си твојот град“.


Јул 27, 2021

Охридско езеро сликано од Куба Либре

Емилија Сајческа ни испрати слики за „Ти си твојот град“ од Охридското езеро, сликано од плажата Куба Либре.


Јул 26, 2021

Света Тројца Велестово

Во склоп на „Ти си твојот град“ и секако со помош на нашите читатели, ги запознаваме и скриените убавини на Охрид. Убава фотографија од едно прекрасни свето место, Света Тројца Велестово.


Јул 24, 2021

Ѓубре на патот кај ЈП Водовод и Билјанини извори

Во склоп на „Ти си твојот град“ од наша сограѓанка добивме слики преку кои може да видиме расфрлано ѓубре на улицата која води кон ЈП Водовод и ресторанот Билјанини извори.


22/07/2021

Млади охриѓанчиња-голфери

Одлична иницијатива на Локалната самоуправа на град Охрид, која реши на потегот кај старата касарна да внесе спортски дух. Покрај теренот за баскет, сега на ред е голф-терен. Во рубриката „Ти си твојот град“ добивме слики од голф теренот кој сеуште е во подготовка, најмногу се радуваат најмладите охриѓанчиња кои живеат во околината. -Голф теренот на просторот во касарната во Охрид, кој сеуште е во фаза на подготовка. Огромен интерес за овој спорт пројавија децата кои живеат во близина на истиот. Одличен поттик за што поскоро завршување на истиот и ставање во функција.

Јул 22, 2021

Расфрлан отпад, пластични шишиња на патот Пештани-Св.Наум

Аспасија Палоска испрати слики за „Ти си твојот град“ кои се направени на патот Пештани-Св.Наум. Еве што вели таа: -“Случајно испаднати”… Ако некој си ги препознае, нека си ги земе, тука се…А тоа дека Јованче и Мариче поминувале и место трошки фрлале пластични шишиња и лименки, тоа е друга приказна. Некултура!!! (На патот  Пештани – Св.Наум)