Skip to main content

Општина Охрид
Пловните објекти треба да се отстранат поради тековно одржување и чистење на крајбрежјето во овој дел од градот  пред почетокот на летната туристичка сезона.
Забрана за ноќно пловење,која е на сила од 2013 година, го кочи развојот на наутичкиот туризам на Охридско езеро, се жалат едриличарите. Тие бараат државата да ја укине одлуката и да работи во насока на изградба на марина со цел зголемување на бројот на едрилици на езерото. Од Капетанија на пристаништа велат дека прават напори одлуката да се модифицира во насока на либерализација за рекреативни…
Известување од ЈП ВОДОВОД Охрид
Земена е повторно вода за анализа од ова мерно место и се додека не се добијат официјални резултати од извршените анализи, се забранува за пиење водата во и околу мерно место населба ОХРИДАТИ – Охрид.

Последни Новости

Јул 22, 2021

Локалната самоуправа на град Охрид ќе му даде спортски дух на потегот кај старата охридска касарна. Од сликите кои пристигнаа за „Ти си твојот град“ може да погледнете кој најмногу се израдува на голф-теренот кој сеуште е во подготовка.


Јул 22, 2021
Аспасија Палоска испрати слики за „Ти си твојот град“ кои се направени на патот Пештани-Св.Наум, а на нив се гледа отпад, пластични шишиња расфрлани на повеќе места од несовесни граѓани.