©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Силно невреме во Белград
Поплавени улици

Силно невреме во Белград

Силно невреме во Белград, Нови Сад, Земун, а во Сремска Каменица удар на гром накратко го прекина водоснабдувањето.
Вдиши театар
Аматерски театарски фестивал

Заврши 7-то издание на Вдиши театар

Спуштени завесите на седмото издание на Меѓународниот аматерски театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“ кој се одржа во Охрид.
Охрид опен 2022
Меѓународен таеквондо итф натпревар

Започна Охрид Опен 2022

Организатор на меѓународниот натпревар е таеквондо клубот „ХВА РАНГ ИТФ“ од Лескоец, со поддршка на Општина Охрид и други спонзори.

Последни Новости

Социјална зграда
Апр 8, 2022
Социјална зграда

Граѓани се жалат на нечистота пред нивниот дом

Галама, тропање по цел ден, нечистота и отпад. Ова е само мал дел од она со кое што секојдневно се соочуваат граѓани кои живеат во социјална зграда во Охрид.

Улица Егејска дупка
Апр 4, 2022
Ти си твојот град

Дупки и неасфалтирани делови на ул. Егејска

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ ни пристигнаа слики од ул. Егејска кај стариот Отпад. Погледнете ја моменталната состојба на овие места.

Отпад Велгошти
Апр 2, 2022
Дупки и отпад

Несредени улички околу „Отпадот“ во Велгошти

Жители на Велгошти преку рубриката „Ти си твојот град“ која ја спроведува ТВМ, реагираат на дупки и ѓубре околу „Отпадот“. Велат дека несредените улички со големи дупки претставуваат опасност за пешаците и возачите.

Патека со ѓубре накај Горица
Мар 30, 2022
Несовесни граѓани

Расфрлано ѓубре на патот кон Претседателската Вила

Повторно несовесни лица расфрлиле разновидно ѓубре. Овој пат на патот кој води кон Претседателската Вила. Сликите се испратени во рубриката „Ти си твојот град“.

Бекатон плочки улица
Мар 28, 2022
центар на охрид

Уништени тротоари кај Тутунска бакна

Уништени тротоари во околина на Тутунска банка во центарот на Охрид. Сликите се испратени од наш сограѓанин во рубриката „Ти си твојот град“.

Објекти на Туристичка
Мар 28, 2022
багрем

Исечено дрво на Туристичка

Граѓани на Охрид преку рубриката „Ти си твојот град“ реагираат на исечено багремово дрво кое се наоѓаше пред деловни објекти на бул. Туристичка. Сторителот им е познат, но не им е позната причината поради која е исечено дрвото.

Оштетена кутија телеком
27/03/2022
ти си твојот град

Неодговорноста на Телеком

Оштетена кутија во сопственот на Телеком, стои на несоодветно место на уличка кај Охридати. Жителите реагираат дека истата претставува голема опасност за дечињата кои си играат пред зградата каде што се наоѓа кутијата. Сликите ги испратија во рубриката „Ти си твојот град“ која ја спроведува ТВМ.Оваа кутија која е во сопственост на Телеком, веќе 1 месец стои вака оштетена, со оголени жици и кабли. Поставена на несоодветно место, блокирајќи цел паркинг. За истото е пријавено во контакт центарот двапати и преку фејсбук страната исто 2 пати. При последната реакција беше ветено дека проблемо…

поглед кон охрид од рамне
Мар 23, 2022
отпад во природа

Нова депонија во Рамне

Старо нова депонија во с. Рамне. Видео во рубриката „Ти си твојот град“ ни испрати Бранко Тасески а ова е неговиот коментар:Една депонија се чисти, друга се отвора. Ова е патот за Рамне, каде секојдневно пешачам – вели Тасески за „Ти си твојот град“.Изгледа на некој му пречел стариот мебел, па си го оставил тука. До каде ќе оди човечката несовесност за природата и екологијата?!Погледнете го видеото во продолжение!
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top