Автор димитар пандев

Промовирана книгата Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика

Во големата сала во Општина Охрид денеска беше промовирана книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“ од авторот Димитар Пандев.
МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност

Утре на градскиот плоштад заедничка кампања на МВР и МПС

Целта е доближување до граѓаните за суштината, вредностите и карактеристиките на концептот – полициско работење со заедницата, важноста од градењето партнерство помеѓу полицијата и граѓаните.
Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Продолжува субвенционирањето на организиран странски туристички промет

Јаневски најави дека 99 проценти од исплаќањето на субвенциите се реализирани во 2022 година и дека во 2023 се исплатени околу 18 милиони денари, се очекува оваа динамика да продолжи во текот на целата година.

Последни Новости

Мај 16, 2022
Ти си твојот град

Детско игралиште во лоша состојба

Граѓани испратија слики во рубриката „Ти си твојот град“ на кои се гледа детско игралиште оставено во лоша состојба.

Мај 16, 2022
Студенчишта парк

Нов проблем на рекреативната патека

Водата на дел од рекреативната патека Студенчишта-Парк ја нема, но сега се појави нов проблем, велат граѓаните за „Ти си твојот град“.

Мај 7, 2022
Ти си твојот град

Ја турнал планината за својата вила, реагираат граѓани

Преку рубриката „Ти си твојот град“ граѓани се жалат на бизнисмен од Битола, во чија сопственост е вила на охридското крајбрежје.

Мај 6, 2022
Ти си Твојот Град

Комунален проблем на рекреативната патека

До рубриката „Ти Си Твојот Град“ граѓани испратија видео за нов комунален проблем на рекреативната патека која води до Парк.

Мај 4, 2022
Ти си твојот град

Узурпирана улица во центарот на Охрид

Реакција од граѓани во рубриката „Ти си твојот град“ за узурпирана улица пред експозитурата на Стопанска банка.

Мај 2, 2022
Патен правец Струга-Дебар

Уништување на природата и историските споменици

Уништување на природата и историските споменици на патниот правец Струга-Дебар, реагираат граѓаните преку рубриката „Ти си твојот град“.

27/04/2022
Болница „Св. Еразмо“

Уништени нишалки и детски реквизити

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ слики ни испрати Билјана Стојаноска. На нив се гледаат уништени детски реквизити и нишалки кои се во склоп на болницата за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо“ во Охрид. Ова е нејзиниот коментар:Ова се слики од дворот на болницата Св. Еразмо. Само желба и малку труд е потребно да им се врати сјајот на нишалките. Не е доволно тоа што само ги поставиле таму, туку треба и редовно да се одржуваат – вели Стојаноска за „Ти си твојот град“.Погледнете ги сликите во продолжение!А на плажата пак, која се наоѓа непосредно пр…

Апр 20, 2022
Ти си твојот град

Дупки, прашина, кал на дел од ул. Јабланица

Во рубриката „Ти си твојот град“ ни пристигнаа слики од нашиот сограѓанин Вали Бајрактар. Тој реагира на неасфалтирана улица, полна со дупки, прашина, кал. Ова е неговиот коментар:Еве каква слика имаме на 500 метри од центарот на Охрид. Кога ќе заврне дожд не можеме да поминеме од калта. Ова место е одма позади хотел „Фламинго“ на ул. „Јабланица“. Преку лето е хаос се плашиме од змии, а преку зима фекалните води излегуваат од шахтите кога ќе врне. Срам ми е да дојде некој на гости од друг град или село – вели Бајрактар за „Ти си твојот град“.Погледнете ги сликите во продолжение!…
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top