Автор димитар пандев

Промовирана книгата Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика

Во големата сала во Општина Охрид денеска беше промовирана книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“ од авторот Димитар Пандев.
МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност

Утре на градскиот плоштад заедничка кампања на МВР и МПС

Целта е доближување до граѓаните за суштината, вредностите и карактеристиките на концептот – полициско работење со заедницата, важноста од градењето партнерство помеѓу полицијата и граѓаните.
Агенција за промоција и поддршка на туризмот

Продолжува субвенционирањето на организиран странски туристички промет

Јаневски најави дека 99 проценти од исплаќањето на субвенциите се реализирани во 2022 година и дека во 2023 се исплатени околу 18 милиони денари, се очекува оваа динамика да продолжи во текот на целата година.

Последни Новости

Апр 2, 2022
Дупки и отпад

Несредени улички околу „Отпадот“ во Велгошти

Жители на Велгошти преку рубриката „Ти си твојот град“ која ја спроведува ТВМ, реагираат на дупки и ѓубре околу „Отпадот“. Велат дека несредените улички со големи дупки претставуваат опасност за пешаците и возачите.

Мар 30, 2022
Несовесни граѓани

Расфрлано ѓубре на патот кон Претседателската Вила

Повторно несовесни лица расфрлиле разновидно ѓубре. Овој пат на патот кој води кон Претседателската Вила. Сликите се испратени во рубриката „Ти си твојот град“.

Мар 28, 2022
центар на охрид

Уништени тротоари кај Тутунска бакна

Уништени тротоари во околина на Тутунска банка во центарот на Охрид. Сликите се испратени од наш сограѓанин во рубриката „Ти си твојот град“.

Мар 28, 2022
багрем

Исечено дрво на Туристичка

Граѓани на Охрид преку рубриката „Ти си твојот град“ реагираат на исечено багремово дрво кое се наоѓаше пред деловни објекти на бул. Туристичка. Сторителот им е познат, но не им е позната причината поради која е исечено дрвото.

Мар 27, 2022
ти си твојот град

Неодговорноста на Телеком

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ која ја спроведува ТВМ, граѓани на Охрид реагираат на оштетена кутија во сопственост на Телеком, која подолго време стои во таа состојба пред нивната зграда кај Охридати.

Мар 23, 2022
отпад во природа

Нова депонија во Рамне

Никна нова депонија во с. Рамне. Една се чисти, друга се оформува, вели нашиот сограѓанин Бранко Тасески за „Ти си твојот град“.

22/03/2022
ти си твојот град

Расфрлано ѓубре околу школото во Далјан

На што ли газат децата кои учат во подрачното училиште „Св. Климент Охридски“ во населба Далјан?!Расфрлан отпад, пластични шишиња на патот Пештани-Св.НаумРодителите преку рубриката „Ти си твојот град“ се жалат дека нивните деца секојдневно на голем одмор или кога си одат од школо, приморани се да газат на еден куп ѓубре кое зад себе го оставаат несовесни граѓани. Ова е нивниот коментар:Од училиштето и од родители повеќе пати е реагирано. Не знам точно каде, но никој нема слух за проблемот. Се работи за проблем кој се провлекува со години. Во доцните ноќни часови, кај игралиш…

Мар 19, 2022
ти си твојот град

„Убавините на Охрид“

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“, граѓаните на Охрид, Струга, Вевчани и Дебрца, секојдневно пријавуваат проблеми во нивната општина. Од најновите слики кои ни пристигнаа може да видиме уште една лоша слика за нашиот убав град.  Дали нашиот град го заслужува ова?! На Сирма Војвода, во кругот на Општа Болница Охрид – напиша наш сограѓанин за „Ти си твојот град“.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top