Skip to main content

Судење Пендиков

Со исказ на Пендиков продолжи судењето во Охрид

Со исказ на поранешниот секретар на сега затворениот бугарски клуб во Охрид, продолжи судскиот процес за Христијан пендиков. Одбраната тврди дека тепачката нема допирни точки со национална омраза, туку се однесува на приватни нерасчистени сметки поврзани со дрога. Оштетената страна пак демантира.

Светскиот ден на лица со посебни потреби одбележан во Инклузивната игротека Радост

Меѓународниот ден на лица со посебни потреби 3-ти Декември денеска беше одбележан во Инклузивната игротека Радост каде дечињата со посебни потреби и ученици од охридките училишта покажаа што е инклузија преку дружење, игра и песна.  Но во делот на вклученост на лицата со посебни потреби во сите аспекти од општественото живеење во нашта држава работите се одвиваат многу бавно.  Дневниот центар…
Светски ден на борба против СИДА

Во Охрид годинава регистрирани три нови случаи на лица инфицирани со ХИВ/СИДА

Во македонија 505 лица живеат со ХИВ/СИДА.  Во светот и кај нас денеска се одбележува 1 Декември – Светскиот ден на борба против СИДА. Црвен крст Охрид организира  низа  активностите по повод Светскиот ден и Неделата на борба против СИДА со цел да го свртат вниманието на јавноста за значењето на превенцијата но и  тестирањето за секое лице да го знае својот хив статус.

Последни Новости

Мар 28, 2022
багрем

Исечено дрво на Туристичка

Граѓани на Охрид преку рубриката „Ти си твојот град“ реагираат на исечено багремово дрво кое се наоѓаше пред деловни објекти на бул. Туристичка. Сторителот им е познат, но не им е позната причината поради која е исечено дрвото.

Мар 27, 2022
ти си твојот град

Неодговорноста на Телеком

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ која ја спроведува ТВМ, граѓани на Охрид реагираат на оштетена кутија во сопственост на Телеком, која подолго време стои во таа состојба пред нивната зграда кај Охридати.

Мар 23, 2022
отпад во природа

Нова депонија во Рамне

Никна нова депонија во с. Рамне. Една се чисти, друга се оформува, вели нашиот сограѓанин Бранко Тасески за „Ти си твојот град“.

Мар 22, 2022
ти си твојот град

Расфрлано ѓубре околу школото во Далјан

Еден куп ѓубре рафрлано кај ОУ „Св. Климент Охридски“ во Далјан. Родители реагираат на овој проблем преку „Ти си твојот град“.

Мар 19, 2022
ти си твојот град

„Убавините на Охрид“

Уште една лоша слика за нашиот убав град Охрид. Погледнете ги најновите фотографии кои пристигнаа за рубриката „Ти си твојот град“.

Мар 18, 2022
стар град охрид

Комбе блокираше улица

Комбе паркирано на сред улица во Стариот дел на градот, им го блокираше патот на жителите. Сликите се испратени за „Ти си твојот град“.

16/03/2022
ти си твојот град

Никна дива депонија и во Кошишта

Никна дива депонија и во населбата Кошишта во Охрид. Денес ни пристигнаа слики во рубриката „Ти си твојот град“ од Антонио Кречов, а ова е неговиот коментар: Дива депонија во Кошишта. Непосредно покрај асфалтниот пат од десната страна, движејќи се од Горна порта кон Грашница – вели Кречов за „Ти си твојот град“. депонија кошишта deponija_kosista Расчистена уште една дива депонија

Мар 18, 2022
ти си твојот град

Дали Охрид ја заслужува ваквата слика?!

Дали вака треба да изгледа центарот на најголемиот туристички бисер во земјава? – прашуваат револтирани граѓани на Охрид кои секојдневно се соочуваат со проблеми на нивната улица. Станува збор за уличка која се наоѓа позади Општина Охрид, во центарот на градот. Ова е нивниот коментар: На само 300 метри од општинската зграда се наоѓа т.н. „улица“ која никој од властите изминатите години не чувствува потреба да ја асфалтира. Изминативе години на таа т.н. улица веќе се изградени згради чии станари секојдневно дома си одат по чакал и кал. Оваа улица е и паркинг за кој ќе стигне да си паркира …