Што се случува со Билјанините извори?!

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“, наши сограѓани ни испратија слики од моменталната состојба во која се наоѓаат познатите Билјанини извори кои негогаш беа главна атракција за туристите и важеа за препознатлив белег на Охрид. Прашуваат што се случува со изворите?!

 |   | 

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“, наши сограѓани ни испратија слики од моменталната состојба во која се наоѓаат познатите Билјанини извори, кои некогаш беа главна атракција за туристите и важеа за препознатлив белег на Охрид. Прашуваат што се случува со изворите?!

Што се случува со Билјанините извори? На толку големо количество на дожд во изминативе денови, една капка не излегува од нив. Освен од една мала цевка за која не знаеме ни дали е природна вода, целосно се пресушени изворите – велат граѓани на Охрид, за „Ти си твојот град“.

Во продолжение погледнете ги сликите !!!

 

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top