©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Ти си твојот град

Улица со дупки и кал во строг центар на Охрид

Дупки, но и кал после секој дожд на споредна уличка која е дел од ул „Даме Груев“. Жителите преку „Ти си твојот град“ бараат од надлежните да најдат решение за нивниот проблем.
 |  инфодеск  | 
Даме Груев

Во рубриката „Ти си твојот град“ пристигнаа слики од Јован Блажевски. Тој реагира на неасфалтирана уличка која е во многу лоша состојба, особено кога врне дожд. Ова е неговиот коментар:

Станува збор за улицата Даме Груев, поточно второто сокаче од десна страна после старото кино. Во строг центар повеќе од 30 години ниедна локална власт не го реши овој урбанистички срам и голем проблем за нас граѓаните кои го користиме овој пат за пристап до нашите домови. Сите плаќаме улично осветлување, а сијалица нема. Кога врне дожд треба со најлони на нозете да одиме. Се работат за нецели дваесеттина метри – вели Блажевски за „Ти си твојот град“.

Во продолжение погледнете ги сликите!

Даме Груев
Даме Груев
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top