Skip to main content

Политика на Приватност

Политика на приватност

Oваа политика за приватност стапува на сила на 01.08 2021

Политиката на приватност дава општи информации за обработката на личните податоци кога ја посетувате нашата веб-страна и/или користите некоја од нашите услуги преку истата. Ги собираме само оние лични податоци кои се неопходни да ги оствариме нашите законски задачи и овластувања.

Контролор на збирки на лични податоци

Контролор на личните податоци е Друштво за интернет медиуми Портал ТВМ Охрид, со седиште на Петар Чаулев 26, 6000 Охрид, Република Северна Македонија.

Личните податоци се обработуваат во согласност со одредбите од Законот за заштита на лични податоци.

Категории на податоци кои се обработуваат

 1. Податоци за навигација

При посетата на нашата интернет страна серверот, за секој посетител се креираат логови со следниве податоци:

 • Вашата интернет протокол (IP) адреса;
 • Уредот од кој пристапувате, вид и модел;
 • Вашиот оперативен систем;
 • Видот на пребарувачот, plugins и верзија;
 • Страните кои ги посетувате на нашата веб-страна и времето кое го минувате на секоја страна;
 • URL на страната која ве префрлила на нашата веб-страна и во некои случаи, термините кои сте ги користеле во обидот да ја најдете страната на МФ;
 • Јазикот на пребарувачот кој го користите;
 • Држава (се одредува преку IP адресата).
 1. Податоци кои корисниците доброволно ги доставуваат

Личните податоци кои ги прибираме од Вашата посета на нашата веб-страница, се оние кои Вие доброволно ги доставувате за конкретни цели, како би ни овозможиле да ги оствариме нашите надлежности утврдени согласно со закон.

Може да собереме некој од следниве категории на лични податоци: име и презиме, адреса, контакт телефон, e-mail, доколку  доброволно се регистрирате на нашата веб-страница.

Вашите права во однос на обработката на лични податоци се:

 • право да бидете информирани за обработката на личните податоци
 • право на пристап до личните податоци
 • право на исправка и бришење на личните податоци
 • право на ограничување на обработката на личните податоци
 • право на приговор

Како  ги собираме личните податоци

Личните податоци ги собираме преку различни канали, вклучувајќи:

 • преку Вашето користење на нашата веб страна, вклучувајќи ги овде и формите за аплицирање;
 • преку нашите e-пошта: portaltvm@gmail.com
 • преку пошта.

Користење на трети сервиси

Портал ТВМ и порталот tvm.mk користат сервис од трети страни (YouTube) кој не е во наша сопственост. Корисниците мора да се придржуваат и да ја следат политиката на приватност дадена од YouTube, а истите можат да се најдат на следнава веб адреса https://policies.google.com/privacy.

Портал ТВМ и порталот tvm.mk користат сервис од трети страни (Facebook) кој не е во наша сопственост. Корисниците мора да се придржуваат и да ја следат политиката на приватност дадена од Facebook, а истите можат да се најдат на следнава веб адреса https://www.facebook.com/about/privacy.

Збирна статистика

Порталот ‘’tvm.mk’’ може да собира статистички податоци за однесувањето на посетителите на својата веб-страница. Порталот  ‘’tvm.mk’’ не ги открива вашите лични податоци за идентификација.

Колачиња

Ние користиме колачиња за да овозможиме правилно функционирање на нашата веб-страница, да ги прилагодиме содржините и рекламите, понудиме функции за социјалните медиуми и за да го анализираме нашиот сообраќај. Исто така, ние споделуваме информации за вашето користење на веб-страницата со нашите партнери во социјалните медиуми, рекламирањето и во аналитиката.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страница без да ги промените поставките за колачиња, го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на Портал ТВМ и порталот tvm.mk .

Сите прашања и барања во врска со вашите податоци може да ги поставите до нашиот службеник за заштита на лични податоци на следната е-пошта portaltvm@gmail.com .

Портал ТВМ и порталот tvm.mk го задржуваат правото да ја променат или изменат оваа Политика. Порталот tvm.mk  може да ги информира корисниците за важни промени и дополнувања преку е-пошта или со објавување на порталот. Со користење на која било содржина на порталот „tvm.mk“, се смета дека сте запознаени со најновите правила за условите за користење и политика за приватност.   

Коментарите се затворени.